intruder 1

 

op dit moment in ons leven worden we ons zeer bewust van vergankelijkheid. de wereld lijkt in brand te staan en in Nederland hebben we dit zelfs fysiek ondervonden met het neerschieten van de vlucht MH 17.

wij westerse mensen zijn bijzonder gericht op de buitenkant. maar ook op een ander front zijn we kwetsbaar. wat te denken van bacteriën, niet alles is nog op te lossen met een anti-bioticum.

we eten graag vlees, voor niet al teveel geld, vlees dat is volgespoten / gegoten met geneesmiddelen. levensmiddelen, gemanipuleerd, opgefokt met kunstmatige mest en bespoten met allerlei pesticiden. alles voor de winst, maar ook om de explosief groeiende bevolking van weelde te blijven voorzien.

dit heeft mij geïnspireerd tot het maken van een serie doeken van microscopische opnames van bacteriën, opdat we bewust worden van waar wij ons lichaam mee belasten. dit doek symboliseert het gevecht wat een anti-bioticum levert met een bacterie. het gevecht beperkt zich niet alleen tot de bacterie maar ontregelt je gehele fysiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *